Νέα από τον Κόσμο:: Κανονισμοί αιμοδοσίας για τους gay

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι συγκρούστηκε με τους νέους κανόνες του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού σχετικά την αιμοδοσίας. Ο Rodney Croome δήλωσε στο ΑBC ότι οι προϋποθέσεις για την λήψη αίματος από γκέι άντρες είναι πιο σκληρές σε αντίθεση σε άτομα με tattoo και piercing.


Η pink news δημοσιεύει σε άρθρο της ότι ο Ερυθρός Σταυρός απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους που είχαν σεξουαλική επαφή εντός 12 μηνών να δώσουν αίμα σε αντίθεση με άτομα με τατουάζ και Piercing μπορούν να δίνουν αίμα μετά από έξι μήνες μετά τη νέα τους καλλιτεχνική δουλειά στο σώμα τους.

Ο Rodney δηλώνει "Το γεγονός ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι πρόθυμος να επανεξετάσει τις ισχύουσες χρονικές περιόδους για τα άτομα που έχουν κάνει βελονισμό, piercing και tattoo αλλά δεν αναθεωρεί για την γκέι αιμοδοσία αυτό πραγματικά δηλώνει ότι είτε η διαδικασία λήψη αποφάσεών γίνεται αυθαίρετα για την καταλληλότητα του δότη είτε, στην χειρότερη περίπτωση, ο Ερυθρός Σταυρός είναι ομοφοβικός.

Άτομα γκέι και οι αμφισεξουαλικά στην UK και USA απαγορεύονται να δώσουν αίμα...

7 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενώ οι στρέιτ δίνουν αίμα, άσχετα αν είναι ξέρω κι εγώ νταλικέρηδες και γαμάνε πόρνες από τον τρίτο κόσμο, και πολλές φορές χωρίς προφύλαξη.

mahler76 είπε...

και στην Ελλάδα απαγορεύεται.

sCaTterBraiN είπε...

εγώ αν θέλω να δώσω αίμα λέω ψέματα. αλλά είναι το 'principle' του θέματος που εξοργίζει...

g for george είπε...

Και στην Ελλάδα το ίδιο ισχύει. Αν είσαι γκέι και είχες σεξουαλική επαφή και χρόνια πριν, δεν επιτρέπεται να δώσεις.

g for george είπε...

Από την μια λες, δεν πάνε να γ... εγώ θα δώσω αίμα, από την άλλη πρέπει να σκεφτείς ότι θα μπορούσες να έχεις νομικές κυρώσεις αν το κάνεις. Και από την παρα-άλλη, λες, γιατί να δώσω αίμα γι' αυτούς; είμαι κάπου στην τελευταία οπτική γωνία του θέματος. Δυστυχώς.

ΦΟΥΛΗ είπε...

Και στην Ελλάδα νομίζω ισχύει,είναι ρατσιστικό!!!

υγ λες να υπονοεί η Κουλάρα ότι εχω μαύρα δόντια!!! πεθτηθ χαιρετιθματα οτι φοράω μαθέλα,και μολιθ την έβγαλα χαχαχα....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ρατσιστικό και στερείται και επιστημονικής βάσεως. Μπορώ να καταλάβω γιατί στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα ισχύει ένα τέτοιο μέτρο. Είμαι στις ΗΠΑ για μεταπτυχιακές σπουδές τα τελευταία δυο χρόνια και το μόνο που εισπράττω είναι ένας άκρατος συντηριτισμός, ο οποίος πρέπει να σας πω ότι δεν είναι ιδεολογικά χρωματισμένος. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί του δημοκρατικού κόμματος που ασπάζονται με μεγαλύτερο φανατισμό ομοφοβικές απόψεις παρά δεινοί υποστηρικτές του συντηρητικού κόμματος στις ΗΠΑ. Στην αρχή είχα την εντύπωση ότι αυτή η ομοφοβία ήταν πρόβλημα του πανεπιστημίου στο οποίο σπουδάζω (δυστυχώς είναι από τα πλέον συντηρητικά, Yale). Ήταν ένα πρόβλημα που ένιωσα και εγώ και νιώθω ακόμα λόγω του πεδίου σπουδών μου, το οποίο απαιτεί μεγάλη προσοχή σε κοσμικούρες και τύπους (πολιτικές επιστήμες). Αλλά όχι. Το πρόβλημα της ομοφοβίας είναι γενικότερο στις ΗΠΑ. Σχεδόν όμοιο με αυτό της χώρας μας. Έτσι ενώ θέλεις να αισθανθείς τη χαρά της προσφοράς στους άλλους, τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους σου, έρχονται πρόνοιες σαν και αυτή, που απαγορεύει την αιμοδοσία να σου "κολλήσουν" το κουσούρι της "διαφορετικότητας" που προκαλεί προβλήματα. Ε, δεν είναι έτσι. Αν είναι πρόβλημα η σεξουαλική ζωή των αιμοδοτών, τότε είναι ένα γενικότερο πρόβλημα όλων των ομάδων αιμοδοτών και όχι αποκλειστικά μιας ομάδας. Απορώ λιγάκι για το τι συμβαίνει στην Αγγλία. Γιατί εκεί υπάρχει, και πολιτικά ακόμα, μια πιο ανοιχτόμυαλη στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι μια ρατσιστική διάκριση που πρέπει, επιτέλους, να πάψει να υπάρχει. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει οι ανά το παγκόσμιο επιστήμονες να άρουν το ανάστημά τους και να μιλήσουν με παρρησία για το όλο θέμα, καταθέτοντας συγκεκριμένα επιστημονικά συμπεράσματα. Δηλαδή αν είχαν το θάρρος οι επιστήμονες να τοποθετηθούν χωρίς το φόβο πολιτικών προγραφών τώρα τα πράγματα ίσως ήταν καλύτερα για τους ομοφυλόφιλους αιμοδότες και όχι μόνο. Αλλά που...

Ανδριανός

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω