News:: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα για τις επιπτώσεις των κινητών στην υγεία των ανθρώπων

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς δεκάδες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης των κινητών τηλεφώνων στην υγεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές συμπέρασμα, καθώς τα ευρήματα των ερευνών είναι πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα. Η γενική εντύπωση του κόσμου είναι ότι τα κινητά μάλλον έχουν επίπτωση στην υγεία, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει ποια ακριβώς είναι αυτή η επίπτωση κι αν πρέπει να μας ανησυχεί.

Την απάντηση ελπίζει να δώσει μια εξαιρετικά φιλόδοξη έρευνα που μόλις ξεκίνησε στην Ευρώπη. Κι όταν λέω φιλόδοξη, το εννοώ αφού η έρευνα θα κρατήσει 30 χρόνια (!) και θα έχει δείγμα τουλάχιστον 250.000 με 300.000 άτομα από 5 ευρωπαϊκές χώρες. Η COSMOS (Cohort Study on Mobile Communications) θα παρακολουθεί τα "πειραματόζωα" σε πραγματικό χρόνο και θα περιλαμβάνει κυρίως υγιείς ανθρώπους και όχι μόνο ήδη ασθενείς, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες έρευνες.

Ο έλεγχος των υποκειμένων θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα συνυπολογίζονται και τα ιατρικά αρχεία του καθενός, πέρα από το ερωτηματολόγιο που θα καλούνται να απαντήσουν για το πόσο χρησιμοποιούν το κινητό, αν έχουν hands-free κλπ.

Αν όλα πάνε καλά, σε λίγα χρόνια θα έχουμε τις πρώτες ενδείξεις για το αν η χρήση του κινητού συνδέεται με ασθένειες όπως ο καρκίνος, αλλά και νευρολογικές παθήσεις, όπως οι νόσοι Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον.

2 σχόλια:

Katsiki είπε...

Α εντάξει μόνο 30 χρόνια....
Να ξέρω αν θα πάρω δηλαδή κινητό στα εγγόνια μου... :P :P :P

Ethan Raynolds είπε...

χεχεχε....Όντως... ΆΡχισε απο κανένα ηλεκτρονικό να παίζουν να ξεχαστούν...Τα σκασμένα τα ανίψια μου είναι δημοτικό και όλα τα παιδιά στο σχολείο τους έχουν κινητό!!!!!(!)

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω