Fitness&Health:: Τεστοστερόνη και Οστεοπόρωση

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

H παχυσαρκία μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης

Ο περίσσιος λιπώδης ιστός επηρεάζει τη μεταβολική υγεία που ελέγχει τις στύσεις και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Buffalo βρήκαν ότι οι παχύσαρκοι άνδρες συχνά εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και βιολογικά ενεργού ελεύθερης τεστοστερόνης. Και ακόμη χειρότερα, οι σχετικές με την ηλικία μειώσεις της τεστοστερόνης συμβαίνουν γρηγορότερα σε υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες.
Η απώλεια βάρους αυξάνει την τεστοστερόνη και την ελεύθερη τεστοστερόνη και βελτιώνει την αναπαραγωγική υγεία γενικά. Το τελικό αποτέλεσμα? Η παχυσαρκία κάνει κακό στη σεξουαλική ζωή!



 Η μπύρα ενισχύει την υγεία των οστών

Ηπυκνότητα των οστών είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας των γυναικών αλλά και οι άνδρες χάνουν οστική μάζα καθώς γερνούν. Η προπόνηση με βάρη και η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου και βιταμίνης D και πρωτεΐνης συμβάλλουν στη δημιουργία ισχυρών οστών. Η σιλικόνη με την μορφή ορθοσιλικικο΄θ οξέος είναι σημαντική για την ανάπτυξη του οστού και του συνδετικού ιστού.
Μία μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας έδειξε ότι η μπύρα είναι μία πλούσια πηγή διατροφικής σιλικόνης. Η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να εμποδίσει την οστεοπόρωση, την καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά, να αυξήσει τη μακροβιότητα και να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η μέτρια κατανάλωση μπύρας βελτιώνει τη μεταβολική υγεία μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη που επηρεάζει την σεξουαλική απόδοση, την εναπόθεση κοιλιακού λίπους, την πίεση αίματος, τα λιπίδια στο αίμα(δλδ. την χοληστερόλη LDL και HDL) και την φλεγμονή!!!! Κουφάθηκες ε?


Οι στατίνες μειώνουν την τεστοστερόνη



Οι στατίνες όπως είναι το Lipitor μειώνουν την ολική και LDL χοληστερόλη και τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής από εγκεφαλικού. Ιταλοί ερευνητές σε μία μελέτη με πάνω από 3,400 ανδρών που λάμβανα θεραπεία για δυσλειτουργία στύσης, βρήκαν ότι όσοι λάμβαναν στατίνες είχαν χαμηλότερα επίπεδα ολικής και ελεύθερης τεστοστερόνης από αυτούς που δε λάμβαναν φάρμακα. Οι στατίνες σχετίστηκαν με μειωμένο όγκο ορχέων και υψηλότερη επίπτωση συμπτωμάτων που σχετίζονται με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Η μειωμένη δύναμη είναι μία συνηθισμένη παρενέργεια της χρήσης στατινών.

4 σχόλια:

sCaTterBraiN είπε...

μισή μερίδα είμαι, χοληστερίνη δεν έχω - δλδ αν παχύνω θα βάλω φτερά και θα βγω στο κλουβί με τις τρελές;!;
που είναι η τεστοστερόνη μου οεο;
χαχαχαχαχα
καλή εβδομάδα!

Ethan Raynolds είπε...

Έλα βρε Scatterbrain.Μην το πας στο άλλο άκρο...

Ανώνυμος είπε...

Σωστή ενημέρωηση!!!

Μπραβο Ethan

suncitizen είπε...

υστερισμοί...
άμα είναι γίνομαι και καλόγερος να σώσω και την ψυχή μου

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω