Fitness&Health::Τροφές μείωσης τοπικού λίπους - πάχους και επιτάχυνση λιποδιάλυσης

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

-Το πράσινο τσάι μειώνει το λίπος και εμποδίζει την οξειδωτική ζημιά


Το απόσταγμα πράσινου τραγιού είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Παρ'όλα αυτά, η αποτελεσματικότητα του είναι αμφιλεγόμενη. Μια καλά ελεγχόμενη μελάτη από το Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Οκλαχόμα βρήκα ότι τα συμπληρώματα πράσινου τραγιού ή αποστάγματος πράσινου τσαγιού μείωσαν το σωματικό λίπος και εμπόδισαν την οξειδωτική ζημιά στα κύτταρα σε παχύσαρκους ανθρώπους με Μεταβολικό Σύνδρομο(δηλαδή υπέρταση,εναπόθεση κοιλιακού λίπους,μη φυσιολογικά λιπίδια κτλ.)Οι άνθρωποι έχασαν κατά μέσο όρο 2,5 κιλά λίπους και μείωσαν το δείκτη μάζας σώματος κατά 1,9 βαθμούς. Το πράσινο τσάι(4 φλυτζάνια την ημέρα) ή το απόσταγμα του(δύο ταμπλέτες την ημέρα) βελτίωσαν τη μεταβολική υγεία σε παχύσαρκα άτομα.


-Οι πιπεριές τσίλι αυξάνουν τον μεταβολισμό


Όποιος έχει φάει ποτέ μεξικάνικο φαγητό γνωρίζει ότι οι πιπεριές ανεβάζουν τη θερμοκρασία. Ο David Heber και οι συνεργάτες του από το Κέντρο Ανθρώπινης Διατροφής UCLA βρήκαν ότι τα συμπληρώματα καψαϊσίνης  -η χημική ουσία που καίει στις πιπεριές τσίλι- αύξανε την θερμιδική κατανάλωση για αρκετές ώρες. Η καψαϊσίνη ενεργεί αυξάνοντας τα επίπεδα της ορμόνης της "πάλης ή φυγής" επινεφρίνης, που επιτυγχάνει την χρήση του λίπους και αυξάνει το μεταβολισμό.Τα αποτελέσματα ωστόσο είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά αντανακλούν τις επιδράσεις μιας μόνο δόσης.

-Γιατί οι ξηροί καρποί προάγουν την απώλεια βάρους.


Ο Richard Mattes και ο Mark Dreher από το πανεπιστήμιο Purde συμπέραναν ότι οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλά υγιεινά θρεπτικά συστατικά και αντιξειδωτικά. Μεγάλες πληθυσμιακές μελέτες βρήκαν μια συσχέτιση μεταξύ της υψηλής κατανάλωσης ξηρών καρπών και του μειωμένου σωματικού λίπους. Οι ξηροί καρποί εμποδίζουν την πείνα και δεν απορροφώνται εύκολα από το έντερο. Επίσης αυξάνουν το ενεργειακό κόστος της πέψης και βελτιώνουν τη συμμόρφωση στη δίαιτα κατά της απώλειας βάρους. Οι ξηροί καρποί είναι πολύτιμη για την απώλεια βάρους ΑΡΚΕΙ να μην τρώτε πάρα πολλούς.

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω