Fitness:: News

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010




Ελαιόλαδο:: Κάνει καλό στη καρδιά και στο στομάχι σας.
Το ελαιόλαδο όχι μόνο κάνει καλό στην καρδιά αλλά και στο στομάχι. Ερευνητές του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Valme της Σεβίλλης (Ισπανία) ανάμειξαν σε δοκιμαστικούς σωλήνες παρθένο ελαιόλαδο με το στοιχείο H.pylori (το οποία δημιουργεί πεπτικά έλκη και κάποιες μορφές του καρκίνου του στομάχου) με οξέα όπως αυτά που βρίσκονται στο στομάχι. Το λάδι κατέστρεψε 8 διαφορετικούς τύπους αυτού του ισχυρού βακτηριδίου τρεις από τους οποίους δεν μπορούσαν να καταπολεμήσουν ούτε τα αντιβιοτικά. Θεωρείται ότι αυτό οφείλεται στις μεγάλες ποσότητες πολυφαινόλης (που έχουν ισχυρές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες) που περιέχει το ελαιόλαδο. Προτιμάτε το παρθένο ελαιόλαδο που προέρχεται από τις πρώτες πιέσεις και που περιέχει τις περισσότερες πολυφαινόλες.


ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΜΑΤΑ

Οι τομάτες έχουν την ιδιότητα να ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση. Σε μία έρευνα διάρκειας οκτώ εβδομάδων, μια μικρή ομάδα από υπερτασικά άτομα πήρε 250mg χυμό τομάτας που περιέχει 15mg λυκοπένιο. Στο τέλος της έρευνας τα άτομα που συμμετείχαν είχαν μείωση της αρτηριακής πίεσης κατά 10 μονάδες ενώ η πίεση κατά 4 μονάδες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το λυκοπένιο είναι αυτό που ευθύνεται για τη μείωση αυτή. Επίσης είναι γνωστό ότι βοηθά στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Παρόλο που οι έρευνες είναι σε αρχικό στάδιο μπορείτε να βάλετε την τομάτα στην καθημερινή σας διατροφή ώστε να βελτιώσετε την υγεία σας Το λυκοπένιο που περιέχει η τομάτα προστατεύει επίσης και από τον καρκίνο του προστάτη. Το λυκοπένιο είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις τομάτες, στο καρπούζι και στο γκρέιπφρουτ.


5 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΑΣ

Η καρδιακή προσβολή είναι η κύρια αιτία θνησιμότητας αλλά υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να θωρακίσετε την καρδιά σας ενάντια σε αυτήν την απειλή.Σταματήστε το κάπνισμα. Απομακρύνεστε από τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής από τον πρώτο κιόλας χρόνο χωρίς τσιγάρο.Ασκηθείτε. 30 με 60 λεπτά προπόνησης την ημέρα και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.Εάν είστε υπέρβαρος χάστε το 5-10% του βάρους σας.Αποφύγετε τα τροποποιημένα λιπαρά. Περιέχουν κακή χοληστερόλη και αυξάνουν έτσι τον κίνδυνο καρδιοπαθειών. Μείνετε μακριά από προπαρασκευασμένα φαγητά. Ξεκινήστε μια υγιεινή διατροφή και η καρδιά σας θα σας ανταμείψει.Είναι αλήθεια ότι με τον σημερινό τρόπο ζωής κατακλυζόμαστε από άγχος. Θα πρέπει όμως να βρίσκουμε πάντοτε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Το άγχος και η πίεση αυξάνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, έτσι θα πρέπει να βρίσκουμε διεξόδους σε δραστηριότητα που να μας χαλαρώνει.

2 σχόλια:

mahler76 είπε...

fae ladi ki ela vradi ahhahahah

Kalimera apo Kithira babe

Ethan Raynolds είπε...

Kalhspera gatoni...Pou xa8ikes esu??? Kithira? Gia douleia?

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω