Fitness&Health:: Δελτίο υγείας

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Διορθωτικό πράσινο τσάι


Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να αντισταθμίσει χρόνια καταστροφής για την υγεία του εξαιτίας του καπνίσματος, σύμφωνα με ερευνητές από την Ταϊβάν. Σε μελέτη τους, νυν αλλά και πρώην καπνιστές που δεν κατανάλωναν πράσινο τσάι είχαν δώδεκα φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους έπιναν τουλάχιστον μία κούπα την ημέρα. "Αντιξειδωτικά που περιέχονται στο πράσινο τσάι μπορούν να προκαλέσουν την παραγωγή ουσιών που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη πολλών καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του πνεύμονα" λέει ο συγγραφέας της μελέτης Ι-Χσιν Λιν.





Γυμνή αλήθεια



Αν αρχίσουν τα μαλλιά σου να αραιώνουν σε νεαρή ηλικία, μπορεί να αισθάνεσαι ότι ο εγωισμός σου δέχεται ισχυρό πλήγμα. Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιατλ σου λένε ότι όσοι εμφανίζουν φαλάκρα στα 30 χρόνια τους αντιμετωπίζουν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη. Σύμφωνα με δημοσίευση στο έντυπο Cancer Epidemiology, οι άντρες που χάνουν γρήγορα τα μαλλιά τους έχουν υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, τα οποία μεταφράζονται σε μικρότερο κίνδυνο όγκων στον προστάτη. Οι ερευνητές κατέληξαν στα συμπεράσματα τους μετά από μελέτη σε 2,000 άντρες, ηλικίας 40-47 ετών. Όπως προέκυψε, η φαλάκρα σε μικρή ηλικία συνδέεται με μείωση του κινδύνου για καρκίνο του προστάτη κατά 29%-45%.




Η πορτοκαλάδα θα σε σώσει



Μία νέα αμερικάνικη έρευνα δείχνει ότι τα φλαβονοειδή(αντιξειδιωτικές ουσίες) που βρίσκονται στο χυμό πορτοκάλι ουδετεροποιούν τις βλαβερές επιπτώσεις γεύματος, που είναι πλούσιο σε λιπαρά και επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Οι ερευνητές έδωσαν σε εθελοντές ένα γεύμα φαστ φουντ και μετά ήπιαν νερό, φρέσκια πορτοκαλάδα, ή ρόφημα με γλυκόζη. Η ομάδα που ήπιε το χυμό είχε τη λιγότερο αύξηση ελευθέρων ριζών, που προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορείς να τρως ό,τι θες, αλλά στις περιπτώσεις που φας κάτι δεν πρέπει, τουλάχιστον μπορείς να λιγοστέψεις το κακό.




Μεγάλη κοιλιά-μικρό μυαλό


Άλλος ένα λόγος για να χάσεις τα περιττά κιλά. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πιτσμπεργκ διαπίστωσαν ότι η παχυσαρκία μικραίνει τον εγκέφαλο. Οι εξετάσεις 94 ηλικιωμένων ατόμων έδειξαν ότι οι εγκέφαλοι ανθρώπων που ήταν υπέρβαροι ήταν 4% μικρότεροι από των ατόμων με φυσιολογικό βάρος. Ενώ οι εγκέφαλοι των παχύσαρκων ήταν πιο μικρότεροι κατά 8%. Το επιπλέον βάρος εμποδίζει τη λειτουργία των αγγείων και τη χωρητικότητα των πνευμόνων στερώντας οξυγόνο από τον εγκέφαλο. Το αποτέλεσμα: πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.

8 σχόλια:

mahler76 είπε...

πόσα πόστ μαρή θα κάνεις σήμερα? χαχαχαχαχα

φιλιά ρε μικρούλη :)

Unknown είπε...

Για το τελευταίο δεν συμφωνώ.
Αντε μη σφαχτούμε τώρα δημοσίως.:-)

Ethan Raynolds είπε...

@mahler είμαι ορεξάτος!!!Ολη μέρα σπίτι την πέρασα σήμερα....

@bear μου λέει για παχύσαρκους!!! Όχι για μερικά κιλά παραπάνω... Αχ...Παλεύω να σας βάλω στο σωστό δρώμο!!!!Όχι για 6-pack αλλά να πέσει ΛΙΓΟ η κοιλίτσα!!!!

Unknown είπε...

Ναι αλλά αυτός ο βλάκας λέει ότι δεν εχω μυαλό. Άντε μην παω και τον βρω τώρα.
Ξέρεις πόσα μοσχάρια εχω φάει για τα 103 κιλά μου;
αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και βλάκας. Γκρρρρ
Τα πήρα τώρα. Χα χα

Ethan Raynolds είπε...

Μου έλειψες Bear!:D

Leviathan είπε...

to tsai einai poli poli agapimeno mou!!! :) auto gia ti falakra to exo xanakousei...kati 8a xeroun :) kalimera! :)

ΦΟΥΛΗ είπε...

επιμορφωτικό post!!!
Καλησπέρα...

sCaTterBraiN είπε...

ωραίο το τσαγάκι (αλλά κιτρινίζει τα δόντια - έχεις θεραπεία για αυτό;)

χαχαχαχα προτιμώ αυξημένες πιθανότητες προστάτη παρά αραιωμένα μαλλιά - τώρα αυτό σημαίνει μάλλον ότι έχω μικρό εγκέφαλο παρόλο που δεν έχω κοιλιά. (αλλά διάβασα επίσης ότι αν εκσπερματίζεις συχνά μειώνονται οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη οπότε έχω ρεφάρει)

φιλιά!

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω