Διατροφή και δίαιτα::

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Φαγητό από σπίτι

Όταν τρως φαγητό στο σπίτι γλιτώνει λεφτά από το πορτοφόλι σου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι κερδίζει πολλούς πόντους στην υγεία σου. Ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία από 20.000 άτομα και συνέκριναν την ποιότητα της διατροφής τους όταν έτρωγαν έξω κι όταν έτρωγαν στο σπίτι. Βγήκαν ότι για κάθε γεύμα ή σνακ που έτρωγε κανείς έξω από το σπίτι κατανάλωνε 134 θερμίδες επιπλέον σε σχέση με το αν το έτρωγε στο σπίτι. Όταν παίρνεις φαγητό από delivery καταναλώνεις λιγότερα γαλακτοκομικά και ολικής αλέσεως δημητριακά και περισσότερη ζάχαρη και αλάτι.




Ρόφημα για γερά οστά
Το πράσινο τσάι μπορεί να σε βοηθήσει να χτίσει ισχυρό σκελετό, λένε επιστήμονες στην Κίνα. Εξέθεσαν κύτταρα κοκάλου σε κατεχίνες τσαγιού, οι οποίες τόνωσαν την ανάπτυξη του κοκάλου και βοήθησαν στην καθυστέρηση της κατάρρευσης του. Μία από τις κατεχίνες αύξησε την ανάπτυξη των οστών κατά 79%. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το απλό τσάι έχει την ίδια δράση. Αλλά όπως και να έχει… είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τραγιού. Δυνατό boost στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τις τοξίνες που λαμβάνουμε από τις τροφές που καταναλώνουμε συν τοις άλλοις ισχυρό λιποδιαλυτικό. Προσοχή… μην το μπερδεύεις με το Lipton Ice tea…


Άκου καλά με φυλλικό οξύ
Η ακοή σου μειώνεται όσο μεγαλώνεις. Το φαγητό που τρως είναι άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει το πόσο καλά ακούς. Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι, άτομα που είχαν χαμηλά επίπεδα φυλλικούς οξέος στο αίμα τους είχα περισσότερες πιθανότητες να χάσουν την ακοή τους λόγω ηλικίας. Το φυλλικό οξύ βρίσκεται σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, χυμό πορτοκάλι κι εμπλουτισμένα δημητριακά. Για να μην καταλήξεις με ακουστικό, φρόντισε να καταναλώνεις τέτοιες τροφές καθημερινά.



 Σούπερ σπανάκι

Νέα μελέτη του τμήματος έρευνας του Υπουργείου  Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει ότι οι λάμπες φθορίου που χρησιμοποιούνται στα σούπερ μάρκετ αυξάνουν τη διατροφική αξία του σπανακιού. Η περιεκτικότητα φυλλικού οξέους αυξήθηκε και 100% μετά από 9 μέρες συνεχούς έκθεσης στα φώτα φθορίου. Επίσης αυξήθηκε και η ποιότητα βιταμίνης Κ κατά 505 έως 100%. Άλλος ένα λόγος λοιπόν για να κάνεις τα ψώνια σου στο σούπερ μάρκετ: ενισχυμένα λαχανικά.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

φυλλικό ή φαλλικό οξύ;;; χαχαχαχα

Ethan Raynolds είπε...

Bear....loool!!!!!! Κουφαλικό!Από το κουφάλα!!!

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω