Οι 9 πηγές της νεότητας...Τρόποι για να είσαι πάντα φρέσκος και νέος...

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Σχεδόν το 70% των παραγόντων γήρανσης είναι στον έλεγχό σου. «Οι άνθρωποι απλώς αποδέχονται το ότι θα αρχίσουν να φαίνονται και να αισθάνονται πιο γέροι, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι απαραίτητο» λέει ο Steven Austad, ειδικός γήρανσης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Μπορείς να γλιτώσεις από το χρόνο - τουλάχιστον για λίγο. Ορίστε ένα οπλοστάσιο που θα σε βοηθήσει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι καλύτερα.



1. Δείξε νεότερος
Τα πρώτα σημάδια γήρανσης φαίνονται στο πρόσωπό μας, ειδικά γύρω από τα μάτια. Σε μία πρόσφατη έρευνα στο περιοδικό Ophthalmology καταγράφηκαν οι κινήσεις των ματιών 47 νέων αντρών, που τους έδειξαν φωτογραφίες γηραιότερων αντρών. Οταν τους ζητήθηκε να μαντέψουν την ηλικία των ανθρώπων στις φωτογραφίες, οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στην περιοχή των ματιών, ειδικά στα φρύδια και τα χείλη. Αν θες να μειώσεις το πόσο φαίνεσαι, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30, σου λέει η Cameron Rokhsar, δερματολόγος και χειρουργός. Αυτή είναι μόνο η αρχή.

Ηρέμησε τα μάτια σου
Ενώ γερνάς, η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων γίνεται ολοένα και πιο αργή. Ενας 20χρονος ανανεώνει την εξωτερική στιβάδα του δέρματός του κάθε δύο εβδομάδες. Στα 50 σου, αυτή η διαδικασία παίρνει το διπλάσιο. Το δέρμα σου επίσης σταδιακά χάνει κολλαγόνο. Αυτοί οι δύο παράγοντες προκαλούν ρυτίδες και σακούλες γύρω από τα μάτια. «Οι ρυτίδες σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερος» σου λέει η Rokhsar. Σου προτείνει να χρησιμοποιήσεις Retin-A ή ρετινόλη. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι παράγει κολλαγόνο.


Ξύρισε χρόνια
Ξυρίσου κάθε πρωί. «Η τριβή με το δέρμα προάγει την παραγωγή κολλαγόνου» σου εξηγεί ο Kenneth Beer, δερματολόγος στο West Palm Beach της Φλόριντα. «Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι άντρες έχουν λιγότερες ρυτίδες από τις γυναίκες». Αν και μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Northumbria βρήκε ότι το 60% των γυναικών θεωρεί τη λίγη αξυρισιά σέξι, καλό θα ήταν να την περιορίσεις σε λίγες ημέρες το μήνα. Οι ίδιες γυναίκες είπαν ότι οι φρεσκοξυρισμένοι τύποι φαίνονταν 5,5 χρόνια νεότεροι από αυτούς που είχαν γένια.


Ξύπνα νέος
Η χρόνια έλλειψη ύπνου μπορεί να προσθέσει πολύ γρήγορα χρόνια στο πρόσωπό σου. Ορίστε γιατί: οι μύες του ματιού κανονικά γυμνάζονται με τον ύπνο REM και ατροφούν όταν δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό μπορεί να συμβάλει στις σακούλες κάτω από τα μάτια μετά από μία νύχτα που δεν κοιμήθηκες καλά. Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς, μην κόψεις τους υδατάνθρακες στο δείπνο. Μία έρευνα έδειξε οι άντρες που έτρωγαν υδατάνθρακες πριν κοιμηθούν είχαν σημαντικά μεγαλύτερα διαστήματα REM ύπνου. Οι υδατάνθρακες παράγουν ακετυλοχολίνη που προάγει τον REM ύπνο.


2. Νιώσε νεότερος
Δεν θέλεις να ξεμωραθείς αργότερα; Χάσε λίγες θερμίδες σήμερα. Γερμανοί ερευνητές πρόσφατα βρήκαν ότι, αν τρως λιγότερο, θα μειώσεις του δείκτες κινδύνου για φλεγμονές και ινσουλινοαντίσταση, που είναι ύποπτοι για τη γνωστική παρακμή. Σε μία έρευνα, οι ηλικιωμένοι βελτίωσαν τη μνήμη τους όταν έκοψαν 30% από τις ημερήσιες θερμίδες τους για 3 μήνες. Ορίστε περισσότεροι τρόποι για να κρατήσεις τη νιότη σου.

Γέλα πολύ
Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα παιδιά και τους ενηλίκους είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν άγχη, σου λέει ο αθλητικός ψυχολόγος Terry Orlick. Μπορείς να αντισταθμίσεις το άγχος με το γέλιο. Ακόμα και η αναμονή ενός καλού γέλιου μειώνει τα επίπεδα στρεσογόνων χημικών, όπως είναι η κορτιζόλη και η επινεφρίνη, κατά 39% και 70% αντίστοιχα, σε ενημερώνουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Loma Linda. Το γέλιο κάνει καλό και στην καρδιά. Οταν συμμετέχοντες σε μία έρευνα του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ είδαν αγχωτικές σκηνές από ταινίες, έπαθαν αγγειοσυστολή -στένωση των αιμοφόρων αγγείων- ενώ τα αιμοφόρα αγγεία αυτών που είδαν αστείες ταινίες διεστάλησαν κατά 22%.

Ανακάλυψε την αντίθεση
Η δύναμη του μυαλού σου αρχίζει να μειώνεται καθώς μεγαλώνεις. Μπορείς να επιβραδύνεις αυτήν την παρακμή με το να αλλάζεις την καθημερινή ρουτίνα σου. Κάνε τζόγκινγκ με την όπισθεν για λίγες δεκάδες μέτρα ή πλύνε τα δόντια σου με το «κακό» χέρι. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη ροή αίματος στον εγκέφαλό σου και να θέσει ξανά σε λειτουργία νευρωνικές συνάψεις, σύμφωνα με τον Daniel Amien. Επίσης, έρευνα του Gary Small, διευθυντή του UCLA Memory and Aging Center, βρήκε ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του μυαλού που επικεντρώνονται σε τεχνικές μνήμης μπορούν να φέρουν τα επίπεδα μνήμης ενός 45χρονου σε αυτά ενός 30χρονου.

Κράτα το ψηλά
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να δείχνεις 20 χρόνων από το να κάνεις σεξ σαν 20χρονος. Η συσσώρευση πλάκας, όμως, επηρεάζει τη ροή του αίματος στα μικρά αιμοφόρα αγγεία του πέους του άντρα πολύ πριν από το υπόλοιπο σώμα, σύμφωνα με τον Steven Lamm, γιατρό και συγγραφέα. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που η κλίση της στύσης ενός άντρα πέφτει στις 100 μοίρες στην ηλικία των 45, από τις 130 που ήταν στα 20 του. Η δοκιμασμένη κι έγκυρη λύση σου είναι το Viagra. Η δραστική  ουσία του, η σιλδεναφίλη, βοηθάει στην καλύτερη αιμάτωση του πέους, άρα έχεις πιο σκληρές και μεγάλες στύσεις. Συμβουλεύσου τον ουρολόγο σου.

3. Μείνε νέος
Αν θες να σβήσεις 85 κεράκια στην τούρτα σου, μείωσε το αλκοόλ σε δύο ποτά την ημέρα το πολύ. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να πεθάνεις από κάποια καρδιαγγειακή ασθένεια, σύμφωνα με Ιάπωνες ερευνητές. Και κάνε ένα από αυτά τα ποτά κόκκινο. Μία πρόσφατη ανασκόπηση ερευνών στο Alcoholism: Clinical and Experimental Research δείχνει ότι η ρεσβερατρόλη, μία χημική ένωση που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, μπορεί να καθυστερεί την αρχή χρόνιων παθήσεων. Καθώς απολαμβάνεις το καμπερνέ σου, δες κι αυτά τα τρία μυστικά.

Χάσε την κοιλιά από το πρωί
Η μπάκα που κάνεις ενώ μεγαλώνεις όχι μόνο σε κάνει να φαίνεσαι πιο χοντρός, αλλά κάνει και πολύ κακό στον ανδρισμό σου. Σύμφωνα με μία καίρια έρευνα του 2007, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, οι άντρες που είχαν αυξήσει 5 μονάδες το ΔΜΣ -περίπου 15 κιλά αύξηση- είχαν επίπεδα τεστοστερόνης που αντιστοιχούσαν σε άντρες 10 χρόνια μεγαλύτερους. Αν τρως σωστό πρωινό με μπόλικη πρωτεΐνη, θα κρατήσεις την κοιλιά σου στη θέση της. Το 19% των αντρών στην ηλικία των 40-50, όμως, το παραβλέπει εντελώς. «Εχω δει άντρες να χάνουν σοβαρά κιλά, μόνο και μόνο τρώγοντας πρωτεΐνη για πρωινό» σου εξηγεί ο Louis Aronne, διευθυντής του συνολικού προγράμματος απώλειας βάρους του Westchester Medical Group. Οι άνθρωποι που κάνουν δίαιτα και τρώνε αυτά για πρωινό, για παράδειγμα, χάνουν 65% περισσότερο βάρος από αυτούς που τρώνε υδατάνθρακες με τις ίδιες θερμίδες.


Κράτα τους μυς σου
Αν δεν χρησιμοποιήσεις τους μυς σου, θα σου φύγουν. Μακροπρόθεσμα, αυτοί οι μύες αντικαθίστανται με λίπος, σύμφωνα με έρευνες. Αυτό είναι ιδιαίτερα προβληματικό, γιατί μισό κιλό λίπους καταλαμβάνει 18% περισσότερο χώρο στο σώμα σου από μισό κιλό μυός. Ακόμα κι αν διατηρήσεις το βάρος σου καθώς μεγαλώνεις, η κοιλιά σου μπορεί και πάλι να φουσκώσει. Το σπανάκι μπορεί να σε βοηθήσει στη συντήρηση των μυών σου. Μία ορμόνη στο σπανάκι αυξάνει τη σύνθεση πρωτεΐνης. Το σπανάκι είναι πλούσιο και σε βιταμίνη Κ, κάλιο και ασβέστιο, κάτι που βοηθάει στην αποφυγή της οστεοπόρωσης.


Χτίσε καλύτερη καρδιά
Αν θες να μείνεις νέος, κάνε την καρδιά σου πιο δυνατή. Με καλή προπόνηση (και άθληση, όπως ποδήλατο ή κολύμβηση) θα αυξήσεις την απόδοση της καρδιάς σου και τη λήψη οξυγόνου του σώματός σου. Αυτό επιτρέπει στην καρδιά σου να αντλεί αίμα πιο αργά και πιο αποτελεσματικά. «Η μέση διάρκεια ζωής της καρδιάς σου είναι 3 δισεκατομμύρια χτύποι» σου λέει ο Michael Lauer, του National Lung and Heart Institute. «Αν μπορέσεις να χαμηλώσεις τους ρυθμούς της καρδιάς σου, θα μπορέσεις να αυξήσεις και το προσδόκιμο ζωής σου». Τόσο απλό.

4 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

το mens health εισαι? καλη χρονια παιδι

dimitris.jp είπε...

σε ευχαριστουμε πολυ :)

συνεχισε να μας ενημερωνεις ετσι και ολη η μπλογκοκοινοτητα θα μεινει για παντα νεα!

Ανώνυμος είπε...

Osa kanei ena botoxaki sta matia den kanoun 1000 wres ipnoun!!!

g for george είπε...

Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι πολύ καλές συμβουλές! και τα αποτελέσματα του μπότοξ μετά από κάποιους μήνες θα εξαφανιστούν ενώ η σωστή διατροφή δημιουργεί χρόνια αποτελέσματα που μένουν.

Πιστεύεται ότι ένας ζευγάρι ίδιου φύλου μπορεί να ζήσει αρμονικά μία κοινή ζωή?

About Me

Η φωτογραφία μου
Hey....My name is Ethan Raynolds.... Enjoy my blog...

XLsior2013

XLsior2013

We love fashion

We love fashion

Dreamlover: THOR

Dreamlover: THOR

Groomin' my favourite time of day

Groomin' my favourite time of day

Είμαι προκλητικός

Είμαι προκλητικός

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Είμαι με τις ώρες στο Fitness Star

Διαβάζω

Διαβάζω

Διαβάζω